Categories

Termeni si conditii

Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a termenilor si conditiilor.


• Confirmarea comenzilor

Confirmarea prealabila automatizata pe care o primeste Clientul in urma unei comenzi nu inseamna incheierea contractului cu Clientul.

Asadar, contractul intre Cromo.ro (OPUS CONCEPT
 SRL) si Client se considera incheiat si produce efecte numai in momentul semnarii dupa caz a facturii sau a documentului de livrare de catre client. In cazul in care vanzarea s-a facut cu interactiunea directa dintre client sau orice reprezentant imputernicit de acesta si angajatii Cromo.ro (OPUS CONCEPT SRL), lucru dovedit prin semnarea facturii, contractul incheiat cu clientul nu se considera Contract la Distanta si nu intra sub incidenta OG 130/2000.

In cazul in care un produs devine temporar indisponibil intrucat furnizorul nu-l poate pune la dispozitia 
Cromo.ro intr-un termen rezonabil, acesta din urma va anunta Clientul cu privire la indisponibilitatea produsului, Clientul avand optiunea de a alege intre a astepta ca produsul sa redevina dispobibil sau sa anuleze comanda pentru produsul respectiv. 

• Returnarea produselor

Consumatorul (persoana fizica) are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta (ce presupune livrarea produsului printr-o firma de curierat), in termen de 14 zile, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care vor cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 14 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga de la data receptiei bunului de la curier.

Potrivit art. 8 al OG 130/2000, in cazul exercitarii dreptului de denuntare unilaterala a contractului de catre consumator, Cromo
.ro (OPUS CONCEPT SRL) are obligatia sa ramburseze sumele platite de Client fara a-i solicita acestuia cheltuielile aferente rambursarii sumelor. Rambursarea sumelor se va face in cel mult 30 de zile de la data denuntarii contractului de catre Clientul persoana fizica. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Prin exceptie, urmatoarele categorii de produse nu pot face obiectul denuntarii unilaterale in termenul de 14 zile: produsele al caror ambalaj original este incomplet sau a caror etichete au fost deteriorate. 

• Garantie si Retur

Toate produsele afisate pe situl Cromo.ro beneficiaza de garantie pe o perioada expres determinata. Unele produse pot avea termene diferite de garantie pentru anumite componente ale produsului.

Produsul defect trebuie prezentat pentru a fi reparat impreuna cu certificatul de garantie si factura (atunci cand garantia este acordata de catre producator) precum si un ambalaj adecvat pentru transport.

Clientul intelege faptul ca producatorul/importatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru defectele generate de o terta parte sau de catre Client (furnizor servicii de telefonie, provider internet, furnizor electricitate, deterioarea produsului la transport sau din lipsa ambalarii corespunzatoare de catre Client etc). Defectele cauzate astfel, nu fac obiectul garantiei.

Produsele defectate din cauza utilizarii necorespunzatoare sau a folosirii acestora in alte scopuri decat cele pentru care au fost proiectate, sau din cauza interventiilor asupra lor de catre persoane neautorizate nu fac obiectul garantiei.

Clientul are dreptul sa ceara fie repararea produsului, fie inlocuirea acestuia, fie reducerea corespunzatoare a pretului ori rezilierea contractului, in conditiile legii si ale prezentului certificat. Orice reparare sau inlocuire a produsului in perioada de garantie va fi rezolvata intr-o perioda rezonabila de timp, de 15 zile calendaristice.

Termenul de garantie al produsului se prelungeste cu timpul scurs de la data la care consumatorul a reclamat defectarea produsului si pana la data repunerii acestuia in stare de functionare. Prelungirea termenului de garantie se va inscrie in certificatul de garantie de catre unitatea autorizata de service.


• Produse si informatii despre produse 

Cromo.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitie de catre reprezentantii fiecarei marci. Imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor sau a design-ului fara notificare prealabila de catre producatori.

• Transportul si livrarea produselor

!!! Pentru comenzile de Black Friday termenul de livrare poate sa creasca, in functie de capacitatea firmelor de curierat!!!

Produsele se livreaza in toata tara, prin intermediul serviciului de curierat rapid sau de catre personalul propriu al site-ului Cromo.ro.

Comanda minima este de 100 RON.

Marfurile trimise prin serviciul de curierat rapid de livreaza in termen de 24 de ore dupa ce marfa este preluata de catre un reprezentant al firmei respective.

Costurile de transport variaza in functie de greutatea totala a coletului. Tariful il veti afla de la consultantul 
Cromo.ro la efecturarea comenzii.

Pentru marfurile trimise prin curierat rapid se poate opta pentru una dintre urmatoarele doua variante de plata:

• Plata in avans, astfel nefiind necesar sa mai achitati suma de ramburs a banilor, automat costuri de expeditie fiind mai reduse.

• Plata ramburs, astfel plata se face dupa primirea marfurilor iar costul de ramburs al banilor este suportat de catre client.

Produsele comandate sunt ambalate si etichetate corespunzator.

Va rugam, la primirea coletului sa verificati continutul si integritatea produselor comandate, iar daca constatati nereguli, deteriorari,etc. va rugam sa semnalati agentului sau curierului pe nota de transport.

Marfa deteriorata din cauza transportului si nesemnalata la primirea coletului de la curier, nu se schimba .

Firmele de curierat sunt terti in comenzile Dvs, nu ne facem raspunzatori de eventualele neplaceri create datorita lor.


• Politica de confidentialitate

Cromo.ro se angajeaza sa nu transmita datele personale ale utilizatorilor site-ului catre terti si sa le foloseasca numai in scopul stabilirii contactului cu clientii sai, precum si in scopul informarii acestora asupra aspectelor legate de functionarea site-ului si a ofertelor acestuia.

Compania va retine datele personale si le va folosi in scopul informarii utilizatorilor privind situatia contului de pe 
Cromo.ro, privind evolutia si starea comenzilor, precum si in evaluarea produselor si serviciilor oferite.

Cromo.ro poate notifica utilizatorii privind ofertele curente si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.

Cromo.ro nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul Cromo.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.

Pentru informare si suport, ne puteti contacta completand formularul de contact.